Main Ad

Η κοπή της πίτας στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Σπουδαίες προσωπικότητες, αθλητές προπονητές, παράγοντες και κυρίως μαθητές- αθλητές των σωματείων της ΕΚΑΣΘ βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας.

Στο Αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης καλωσόρισε πλήθος κόσμου, εκπροσώπους σωματείων, παιδιά και γονείς που έσπευσαν να παραλάβουν επαίνους για τις επιδόσεις στα μαθήματα και στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος, Σάββας Λόρτος, αποχαιρέτησε μια πλούσια χρονιά, γεμάτη συγκινήσεις, ευχάριστες και συγκινητικές στιγμές, το 2016, μέσα στο οποίο η Ενωση διοργάνωσε χιλιάδες αγώνες, για όλες τις ηλικίες και ανέδειξε αθλητές και προπονητές. Τίμησε παράγοντες, πρόσωπα που άφησαν ή αφήνουν το στίγμα τους στην πόλη και τον αθλητισμό.

Εκτός από τους 220 και πλέον μαθητές- αθλητές που τιμήθηκαν με επαίνους, τιμητική διάκριση για την αδιάλειπτη πορεία του στον επιχειρηματικό κόσμο έλαβε η Δ. Μασούτης ΑΕ, δια του υπευθύνου μάρκετινγκ, Σταμάτη Δαυίδ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Διαμαντή Μασούτη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας σούπερ- μάρκετ.

Ακολούθως, τιμήθηκαν δύο σπουδαίοι αθλητές, διεθνείς και μ ε διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο:

Ο Γιώργος Μπαλογιάννης κι ο Νίκος Χατζηβρέττας, εκπροσωπώντας δύο γενιές του ελληνικού μπάσκετ, προϊόντα σωματείων της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του μπάσκετ της πόλης μας, εξακολουθούν να είναι ενεργοί: διδάσκουν μπάσκετ στους νεότερους και αναπτύσσουν κοινωνικό έργο.

Ξεχωριστές βραβεύσεις έγιναν:

-για την εθνική κωφών γυναικών για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την Κωνσταντίνα Μπαλκόγλου να είναι παρούσα και την Ιουλία Χατζηζογίδου, την προπονήτρια να λαμβάνει επίσης τιμητική διάκριση.

-για την ομάδα μπάσκετ με καρότσι του ΑΣ Αρη, μέσω του Παναγιώτη Χρυσοβέργη που καταχειροκροτήθηκε για την προσπάθεια στο γήπεδο και την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

-για τον Παναγιώτη Τσολακίδη, διεθνή διαιτητή ποδόσφαιρου και μπάσκετ, παράγοντα στον αθλητισμό της πόλης.

-για τον Νίκο Μεντηλίδη, καθηγητή για 34 χρόνια στο ΤΕΦΑΑ και προπονητή σε ομάδες με τοπική και εθνική εμβέλεια.

-για τον Αντώνη Καραγιάννη που συνεχίζει την καριέρα του στα 51 του και αγωνίζεται με τη φανέλα του ιστορικού Νέστορα.

-για την Χριστίνα Φλώρου που κι αυτή εξακολουθεί να αγωνίζεται, με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και συμπληρώνει 19 χρόνια δράσης στα γήπεδα.

-για τον Νίκο Βασιλείου, πρώην διαιτητή και μέχρι σήμερα διεθνή βοηθό διαιτητή- κριτή για την παρουσία του στο μπάσκετ.

-για τον Νίκο Παπαδόπουλο, πρώην διαιτητή και μέλος της ΚΕΔ- ΕΚΑΣΘ που εξακολουθεί να προσφέρει ως κομισάριος.

-για την Μερόπη Ακτσελή, υπάλληλο της ΕΚΑΣΘ, που συνταξιοδοτήθηκε μετά από 13 χρόνια στην υπηρεσία της Ένωσης.

-για τον Χρήστο Ασλάνη, εργάτη του μπάσκετ, παράγοντα από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

-για τη γυναικεία ομάδα του Άρη για το πρωτάθλημα στην Α2 και την άνοδο στην Α1.

-για τη γυναικεία ομάδα του Παναθλητικού που κέρδισε την άνοδο στην Α1.

-για την ανδρική ομάδα της Γέφυρας, που κέρδισε την άνοδο στην Β΄ εθνική, μετά από εντυπωσιακή πορεία στην Γ΄ εθνική.

Επίσης, τιμήθηκε η Μεικτή ΕΚΑΣΘ αγοριών, γεννηθέντων το 2001 και 2002, για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος των Ενώσεων, πέρσι στο Ναύπλιο.

Ο Παναγιώτης Χορόζογλου, με παρουσία στο χώρο του Τύπου για περισσότερο από 20 χρόνια, τιμήθηκε από τον παλαιότερο Σωτήρη Θεολογίδη, εκπροσωπώντας τη δημοσιογραφική οικογένεια.